Džaferović primio rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a Srebrenica

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a Srebrenica, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o pripremama za ovogodišnju komemoraciju, dženazu i ukop žrtava genocida u Srebrenici 11. jula, kao i druge događaje u okviru obilježavanja godišnjice.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dao je punu podršku aktivnostima Organizacionog odbora, ocijenivši njegov rad ozbiljnim i odgovornim.

Rukovodstvo Organizacionog odbora upoznalo je predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa planiranim programskim, kao i drugim pripremnim aktivnostima za ovogodišnje obilježavanje. 

Delegaciju su činili predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić, predsjednik Upravnog odbora Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine i potpredsjednik OO Šefket Hafizović, direktor Memorijalnog centra i podpredsjednik OO Emir Suljagić, generalni sekretar OO Mirsad Bešić i sekretar OO Nermin Alivuković.

(NovaSloboda.ba)