Džejla Mahmutović: Ima nešto u tom Mostaru, što se krije, a što tako zna da usreći

Govoreći o  uspjehu, uvijek naglašavam autentičnost i koliko treba da budemo svoji, da bi izabrali prvenstveno sopstveno zadovoljstvo, pa onda sve na čemu radimo. Slika koju sam napravila u Mostaru, posebno je uticala na mene i probudila divne emocije. Ali, pored toga naročito, nadu, sreću i ambiciju! Godinama baš oni su mi najbolji prijatelji, i vjeruje, nikada me nisu izdali. Danas mi govore u slikama i ostavljaju poruke da su zaista iskreni prijatelji.

Piše: Džejla Mahmutović

Ovde uvijek nastaju najljepše slike, imam ih bezbroj, ali neke slike su toliko posebne da mogu i govoriti. Jednu takvu ovaj put, poklonili su mi Mostar, ali i jedna divna i posebna djevojčica, koja na slici pozira iza mojih leđa. Slika mi je probudila posebne emocije, vraćajući me u uspomene mojih početaka. Baš u one kada je baš kao i malena djevojčica iza maštala da postane manekenka, da se šeta pistom i ide na shootinge. Danas, sa svojih 20, to i jesam.

Ambicije su ono što me pokreće. Uvijek sam pokretala samu sebe, trčala sam svim silama tamo gdje me je srce vuklo, ali sam uvijek dobro slušala i mozak. Jer, kako kaže “ Slušaj svoje srce, ali ponesi mozak gdje god krenuo”. Ne postoji ništa što mi može narušiti moj sopstveni mir i fokus. Roditelji su mi na prvom mjestu, pa i onda veliki broj prijatelja, koji su mi uvijek bili velika podrška. Pozitiva i nada su mi među tim najboljim prijateljima. Smatram da čovjek može itekako da uspije uz čisto i iskreno srce, dušu i namjere. Ljudi to uvijek poštuju, cijene i prepoznaju. Ukoliko bih birala da idem za nečim putem načina mnogih, uvijek bih birala biti drugačija. Živim u svoj svijetu, u kome se pronalazim super. Na život gledam kao izazov, a najveći moto mi je “ Iskoristi svaki trenutak života na pravi način”. S obzirom na to da sam mlada, cilj mi je stići na sve, da nigdje ne manjka, u svakom smjeru života. Nadam se da će biti konačni.

Manekenka, studentica, novinarka i voditeljica.

Kod ove djevojčice privukla me njena izražena energija, govor tijela koji može puno da poruči. Ona je već puna samopouzdanja i smjelosti. Iza svojih leđa, baš gledam sebe. Buntovnik života od malih nogu.  Ovom slikom, želim poručiti svakoj djevojčici svijeta, da svoje snove prati, jer zaista, uz rad i cilj, dolaze prije očekivanog.

Želim da ova slika bude i primjer, ali i budućnost, svake djevojčice koja ima iste želje, ali i možda budućnost ovog prelijepog grada. U posljednje vrijeme, nisam napravila sliku za koju sam se posebno vezala, ali ova slika je moj poklon. Želim da bude i poklon Mostaru, te da poruči koliko sve može onda kada želiš da iskoristiš na pravi način sve što čuči u tebi.

Za ovaj grad, uvijek kažem da je poseban grad ljubavi, a pored toga, grad početaka, izgradnje i uspjeha. Broji mnogo prvih koraka, opravdano sjajnim i uspjesnim ljudima, na koje je sigurno ponosan, jer oni na njega uvijek jesu. Rekla bih da godinama pruža mladima nadu i priliku, a sve ono što mladima u godinama odrastanja treba. Mostar mladima zaista pruža život, onaj koji se živi i uči, a posebno pamti. I ja zaista, kada god dođem pamtim samo najljepše i najčudesnije trenutke, poput ovih.

Ima nešto u tom Mostaru, što se krije, a što tako zna da usreći.

(Džejla Mahmutović, ima 20 godina i živi u Sarajevu. Student jw prve godine Fakulteta političkih nauka u Sraajevu, odsjek Komunikologija. Model i manekenka iz agencije “Swan Model Management” pod vođstvom Džejle Glavović. Prošle godine osvojila je titulu “Prva pratilja Miss turizma Bosne i Hercegovine”. Sada je voditeljica emisije “Kuća puna pjesme”, na Hayat TV. Prije toga, bila je novinarka zabavnog programa. Uporedo radi i studira. Sve svoje korake započela je rano plašeći se da će negdje zakasniti, a sada je sretna zbog njih, jer vidi da je tu gdje želi i biti u ovom momentu. Za sebe kaže da je u vozu izgradnje, i mnogo joj se dopada svaka pruga koja vodi zadovoljstvu. Nekoga začude njene godine, to je uvijek prirodna reakcija, ali ona, zaista, ima, 20 godina).