Otvoren novi javni poziv projekta Evropske unije EU4AGRI

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, u utorak, 24. maja objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pružaocima konsultantskih usluga u pripremi poslovnih planova.   

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 400.000 KM, Evropska unija ojačaće kapacitete pružalaca usluga u oblasti poslovnog savjetovanja i konsaltinga. Krajnji cilj poziva je pomoći poljoprivrednim proizvođačima, prerađivačima prehrambenih proizvoda i stanovništvu ruralnih područja u BiH da naprave što kvalitetnije prijedloge prilikom apliciranja za bespovratna sredstva Evropske unije.

Ko će se moći prijaviti na ovaj Javni poziv?

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti preduzeća i udruženja građana (nevladine organizacije) koje su registrovane u BiH i koje imaju iskustvo u realizaciji programa obuke i konsaltinga u oblasti poslovnog planiranja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

U okviru ovog javnog poziva, na raspolaganju je 400.000 KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu maksimalno iznositi do 40.000 KM.

Ova sredstva će podnosioci prijava koristiti za realizaciju programa obuke u pripremi poslovnih planova za lica koja pružaju ili namjeravaju pružati ovu uslugu krajnjim korisnicima.

Prijave se mogu podnijeti od 10. juna 2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 8. juli 2022. godine, do 17 sati.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/, koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije dozvoljeno i tako dostavljene prijave neće biti uzete u razmatranje. 

Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, eu4agri.ba.

Prva online INFO sesija biće održana u srijedu, 1. juna u 11 sati, putem Facebook stranice  EU4AGRI.

Pored toga, u narednom vremenskom periodu biće organizovan niz info sesija u tri grada BiH, Sarajevo, Mostar i Banja Luka. Informacije o tačnom terminu i mjestu održavanja istih, biće objavljene putem naše web stranice.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura, čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

V. B.

(NovaSloboda.ba)