Rahimić: Težićemo prvom mjestu u grupi Lige nacija

Trener u stručnom štabu fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić zadovoljan je radom bh. fudbalera na pripremama za predstojeće utakmice UEFA Lige nacija.

Ovaj stručnjak ističe da će ekipa spremno dočekati meč sa selekcijom Finske koju u bh. taboru odlično poznaju, te da će selekcija BiH težiti prvom mjestu u grupi.

“Pripreme protiču u najboljem redu, svi igrači su zdravi i bićemo spremni za meč s Finskom. Fince poznajemo dobro kao ekipu i pojednice, stalno igramo protiv njih i nadam se da ćemo učiniti sve da ih pobijedimo”, rekao je Rahimić.

Smatra da je grupa Lige nacija podjednaka, te da su Crna Gora, Rumunija, Finska i BiH reprezentacije približnog kvaliteta.

“Svaka od tih reprezentacija traži svoju šansu da osvoji prvo mjesto i plasira se u viši rang. Očekujemo dosta izjednačenih utakmica i nadamo se dobrom rezultatu”, zaključio je.

BiH u prvom meču Lige B grupe 3 Lige nacija 3. juna gostuje selekciji Finske, tri dana kasnije dočekuje selekciju Rumunije, 11. juna gostuje Crnoj Gori, a 14. juna dočekuje Finsku.

(Fena)