HDZ od Kordića traži da preispita odluku o radnoj nedelji Bingu u Vrapčićima

Klub vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijećuGrada Mostara traži od gradonačelnika dr. Maria Kordića da preispita odluku Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, kojom se trgovačkom lancu “Bingo” u Vrapčićima daje odobrenje za rad nedeljom, stoji u saopštenju KV HDZ-a u GV Mostara.

„Prema našim saznanjima, Služba za inspekcijske poslove je odobrenje izdala suprotno odredbama Odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju svoju djelatnost na području Grada Mostar, jer je zahtjev za odobrenje za rad nedjeljom podnesen izvan roka utvrđenog članom 5. stav 5. Odluke.

“5) Zahtjev za izdavanje odobrenja za rad iz stava (3) i (4) ovog člana podnosi se u roku od trideset (30) dana od dana stupanja na snagu ove Odluke putem nadležne službe Grada i isti se ne može mijenjati sljedećih šest mjeseci”.

„Od gradonačelnika Mostara tražimo utvrđivanje činjenica vezanih za ovaj propust, poništavanje navedenog Rješenja za rad nedeljom, kao i utvrđivanje odgovornosti za kršenje odluke Gradskog vijeća, prekoračenje ovlaštenja i zloupotrebu položaja službenika Službe za inspekcijske poslove“, ističe se u saopštenju Kluba vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Mostara.

(NovaSloboda.ba)