Na cestama HNK-a teško povrijeđeni motociklisti iz Slovenije i Bugarske

U toku jučerašnjeg dana, na ceastama u HNK-a dogodilesu se dvije saobraćajne nesreće, u kojima su teško povrijeđeni motociklisti iz Slovenije i Bugarske, saopšteno je danas iz MUP-a HNK-a.

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Radešine, opština Konjic, dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali B. A. (1994.) iz Konjica sa vozilom „Kvad CFmoto“, R. A. (1976.) iz Kranja sa motociklom „Yamaha“, M. M. (1966.) iz Ljubljane sa motociklom „Kawasaki“ i N. Š. (1983.) iz Ljubljane sa motociklom. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je M. M., a lakše tjelesne povrede Š. N.. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

Na lokalnom putu u mjestu Višići, opština Čapljina, dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je učestvovao I. I. (1980.) iz Bugarske upravljajući motociklom „BMW“, koji je tom prilikom sletio sa puta. Nakon par sekundi, na istom mjestu, i na identičan način, došlo je do slijetanja još jednog motocikla, kojim je upravljala J. B. (1988.) iz Bugarske. Oba lica su tom prilikom zadobila povrede neutvrđenog stepena, te su prebačeni u Kantonalnu bolnicu “Dr Safet Mujić” u Mostaru. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.

(NovaSloboda.ba)