“Presuda…” večeras na 50. Eks teatar festu

Mostarski teatar mladih sa predstavom”Presuda: Tiha likvidacija” nastupa večeras na 50. Eks teatar festu, koji se, pod motom “Biti ili ne biti čovek”, održava u Pančevu, od 8. do 12. juna. Na festivalu će biti izvedeno 20 selektovanih predstava.

“Presuda: Tiha likvidacija” igra se na sceni Atelje mladih Doma omladine Pančevo sa početkom u 21 sat. Predstava je autorski projekat Seada Đulića i do sada je izvedena 207 puta, te učestvovala na više značajnih festivala i dobila reprezentativna priznanja za svoj umjetnički rezultat.

Eks teatar fest je festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažovanog pozorišnog izraza, sa tradicijom dugom pola vijeka. Festival prati savremenu, prije svega, domaću pozorišnu produkciju i iz nje izdvaja radove koji se odlikuju autentičnošću, umjetničkim integritetom i kvalitetom. Festival je tematskog karaktera, što znači da prepoznaje aktuelna pozorišna i društvena pitanja svog vremena i kulturnog trenutka, i selektuje predstave predstave koje se njime bave. Na taj način, Festival vrši važnu kulturološku funkciju, da artikuliše savremenu pozorišnu produkciju prema njenom tematskom i izražajnom usmjerenju i, aktuelnom selekcijom, doprinosi aktivnom društvenom dijalogu u stručnoj i široj javnosti.

(NovaSloboda.ba)