Novalić i Marić obišli Partizansko spomen groblje

Povodom jučerašnjeg događaja devastacije Partizanskog spomen groblja i potpunog uništavanja svih 700 spomen ploča antifašista Grada Mostara, Partizansko spomen groblje posjetio je premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u društvu predsjednika Gradskog vijeća Mostara Salema Marića.

Premijer Novalić i predsjednik Gradskog vijeća,  obilaskom kompleksa nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, uvidjeli su stanje nakon uništavanja na  Partizanskom groblju.

Zajednički je ponovljena oštra osuda ovakvih događaja i iskazano da se ovakav fašizam mora procesuirati i kazniti, te da se svi zajedno trebamo pobrinuti da naši nacionalni spomenici imaju odgovarajuću zaštitu.

 Potvrđeno je da će na ovom mjestu ponovo stajati 700 obnovljenih spomen ploča.

“Kao što smo ih u duhu patriotizma, ljubavi prema domovini i Gradu Mostaru, već jednom podigli, podićemo ih opet“, navodi Novalić“.

Fadil Novalić i Vlada Federacije za Partizansko spomen groblje u Mostaru uradili mnogo i u samo pola godine u periodu od kraja 2017. do maja 2018. godine, na inicijativu brojnih Mostaraca, rekonstruisali Partizansko spomen groblje u Mostaru, saopšteno je iz Gradskog vijeća Mostara.

(NovaSloboda.ba)