Samantha Fox se udala za ženu

Jedna od najvećih seks simbola 80-ih godina, pjevačica i glumica Samantha Fox i njena partnerica Linda Olsen vjenčale su se proteklog vikenda u Essexu.

Decenijama je važila za seks simbol. Muškarci širom sveta uzdisali su za njom, čak i tetovirali njeno ime, a mnoge je razočarala kada je otkrila da voli žene.

Samantha Fox i Linda Olsen u vezi su od 2016, a zaručile su se 2020. Par je obznanio zaruke u martu 2020, četiri godine nakon što su započele svoju vezu.

Prije Linde, Samantha Fox bila je u 12-godišnjoj vezi s Myrom Stratton, koja je 2015. umrla nakon duge i teške bolesti. Godinu dana kasnije pop senzacija 80-ih pronašla je ljubav s osam godina mlađom tamnokosom Šveđankom.

Samantha je postala senzacija preko noći nakon što je kao 16-godišnjakinja pozirala u toplesu za slavnu Page 3 britanskog tabloida The Sun.

Bila je najmlađi model kojm je uspjelo da se pojavi na njoj i ubrzo je nosila titulu najpopularnije pin-up djevojke tog vremena.

Kada je osvojila javnost svojim izgledom i seksipilom, pokazala je i svoj pevački talenat. Samantha je 1986. objavila debitantski singl “Touch Me” koji je poharao mužičke liste i bio na prvom mjestu u 17 zemalja.