Promocija romana „Krici iz dubine“ Josipa Dujmovića sutra u MC Pavarotti

U Muzičkom centru Pavarotti Promocija romana „Krici iz dubine“ u četvrtak će se, s početkom u 20 sati, održati promocija „Krici iz dubine“, zeničkog novinara i publiciste Josipa Dujmovića, koji je prošle godine objavljen u izdanju Gradske biblioteke u Zenici. Promocijom će moderirati Elvedin Nezirović.

Urednik romana Željko Grahovac zapisao je da se radi o književnom ostvarenju, koje je po osnovnom žanrovskom formatu ponajprije psihološki triler, ali bi se svakako moglo svrstati i u antiratne romane. Naime, glavni lik Jean Pierre mladi je Švicarac, s francuskog govornog područja, koga skrajnuti romaneskni pripovjedač prati kroz kritično razdoblje njegovog sazrijevanja – negdje od sredine 20. tih pa do početka 30. tih godina njegovog života. Autor je kroz lik glavnog junaka zapravo htio sučeliti ili suprotstaviti jedno naspram drugog – udesnost ili “nesretni sticaj okolnosti” pojedinačne životne sudbine, na jednoj, i oppteljudsku katastrofu i tragediju jednog besmislenog prljavog rata, iniciranog raspadom Jugoslavije.

Josip Dujmović je bh. javnosti poznat kao dugogodišnji novinar i utemeljitelj regionalne muzičke nagrade „Davorin“. Autor je knjige „Indexi – u inat godina“, fotomonografije „Zenica blues: od Perviza do Arene“, a iz štampe mu je upravo izašla knjiga „1001 najluđi svjetski i ex-yu rock biser“.

(NovaSloboda.ba)