Završen 19. Festival srednjoškolskog teatra BiH

Sinoć je završen 19. Festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine, koji se ove godine održao u Tomislavgradu.

Organizatori su bili Kulturno-informativni centar Tomislavgrad i Centar za dramski odgoj iz Mostara. Kulturno-informativni centar bio je odličan domaćin, koji je svim učesnicima obezbijedio profesionalne uslove za realizaciju pripremljenih predstava.

Na samom početku festivala, prisutnima su se obratili načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić, ravnateljica KIC-a Danijela Papić, te u ime CDO Sead Đulić.

Tročlani žiri,  koji je radio u sastavu Novica Bogdanović, reditelj i dramski pedagog, Haris Habibija, student režije na ASU Sarajevo i Šima Majić, profesorica hrvatskog jezika i pjesnikinja, dodijelio je sljedeće nagrade: Mješovitoj srednjoj školi Bugojno – nagrada za društveni anganžman i nagrada za partnersku igru Dženeti Topčić i Emini Duradbegović, DP Eko Art Bugojno – nagrada za dramsko-pedagoški rad i nagrada za scensku pojavnost ansamblu, Kulturno-sportskom centru Kakanj – nagrada za kolektivnu igru i nagrada za glumačku kreaciju Aidi Vehabović, Mostarskom teatru mladih –  Nagrada “Zlata Imamović” za najbolju predstavu u cjelini i nagrada za najbolju glumačku kreaciju Harisu Pašiću, Školi mjuzikla i glume KIC-a – nagrada za radost igre, i nagrada za glumačku kreaciju Ivanu Leroti.

Na kraju zajednička fotografija i doviđenja do 20. Festivala.

(NovaSloboda.ba)