Predsjednik Evropske biciklističke federacije dolazi u Mostar

2021 UEC Road European Championships - Men Elite Road Race - Trento - Trento 178 km - 12/09/2021 - - photo Dario Belingheri/BettiniPhoto©2021

Prvi čovjek Evropske biciklističke federacije Enrico della Casa najavio je, za ovaj vikend, svoju posjetu Bosni i Hercegovini i dolazak u Mostar kako bi posjetio predsjednika Biciklističkog  Saveza Bosne i Hercegovine, Tonija Zorića, s kojim će razgovarati o razvoju biciklizma u BiH, kao i budućim planovima i projektima.

Evropska biciklistička Federacija (UEC) broji 51 zemlju članicu, a Enrico della Casa je prošle godine izabran za predsjednika UEC-a.

“Velika je čast da nam prvi čovjek biciklizma u Evropi dolazi na kućna vrata, Vjerujemda da ćemo dogovoriti neke planove i projekte koji će doprinjeti razvoju Bosne  i Hercegovine kako u sportskom pogledu, tako i onom turističkom. Iako smo mala zemlja, radimo velike stvari po pitanju razvoja biciklizma i naš rad je primijećen. Prošle godine smo ugostili Granfondo Svjetsko prvenstvo, a kao i dva Balkanska prvenstva, jedno u brdskom i drugo u cestovnom biciklimu. Primjetan je i veliki razvoj cikloturizma, naručito u Hercegovini i sve to su neki od razloga ove posjete. Nadamo se kako ćemo na ovom sastanku dogovoriti neke pozitivne i dobre projekte koji će Bosnu i Hercegovinu još bolje predstaviti prema drugim zemljama Evrope. Zahvalni smo UEC-u na podršci koju nam pružaju posljednjih godina, a sigurno je kako ćemo raditi na tome da ona bude još intenzivnija”, kazao je Toni Zorić.

(NovaSloboda.ba)