Na Kanarima razbijena kriminalna organizacija povezana sa “škaljarskim klanom”

Velika kriminalna organizacija, koja se bavi trgovinom kokaina, a koja je imala veze i sa crnogorskim “škaljarskim klanom”, razbijena je na Kanarskim ostrvima, prenosi Radiotelevizija Crne Gore pisanje španjolskih medija.

Akciju su uspješno izveli agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organizovanog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika.

Ta organizacija dovodi se u vezu s italijanskom mafijom u Kalabriji, “škaljarskim klanom” u Crnoj Gori i s kartelima u Brazilu i Kolumbiji.

Konačni rezultat nakon hapšenja i pretresa kuća ukazuje na osam privedenih, zaplijenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 eura u gotovini, osam vozila, pet šifrovanih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi s kriminalnim radnjama, javili su španski mediji.

(Fena)