Veležovih sedam osvojenih medalja na Orka – Arena Cup-u, Danis Alikalfić najuspješniji takmičar u svojoj kategoriji

Klub vodenih sportova “Orka” juče je organizovao šesti po redu međunarodni plivački miting pod nazivom “Orka – Arena Cup 2022” na Gradskom bazenu “Mostar”, na kome je učestvovalo preko 340 takmičara iz 19 klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na ovom mitingu učešće je uzeo i Plivački klub “Velež”, koji je bio predstavljen s 20 takmičara. To su bili: Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Edim Vuk, Džana Bajgorić, Fatih Agović, Arman Periz, Sergej Đurić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Sara Tipura, Hamza Tipura, Esad Buzaljko, Abdullah Marić i Jakov Marić.

U veoma teškoj konkurenciji, plivači Veleža osvojili su sedam medalja – dvije zlatne, tri srebrne i dvije bronzane.

Danis Alikalfić (2006.) je osvojio jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Najbolji je bio na 50 metara leđno, plasman na drugo mjesto je ostvario u disciplini 50 metara prsno dok je na 50 metara delfin bio treći. U ukupnom zbiru bodova, Danis je osvojio pehar i proglašen najuspješnijim plivačem u svojoj kategoriji!

Adnan Žmiro (2006.) je osvojio jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Prvo mjesto je ostvario u disciplini 50 metara delfin, dok je srebrne medalje osvojio na 50 metara leđno i slobodnim stilom. Treći je bio u disciplini 50 metara prsno. Pored osvojene četiri medalje, Adnan je ostvario plasman na drugo mjesto u ukupnom zbiru bodova.

Ostali plivači su otplivali jako dobra vremena, a neki od njih su upisali i prvi zvanični nastup na takmičenjima. PK Velež će sredinom mjeseca jula učestvovati na takmičenju “Srđan i Maksim” u Trebinju, nakon čega slijedi pauza.

(NovaSloboda.ba)