Uručenjem certifikata uspješno završen Napretkov kurs engleskog jezika

Završnom radionicom i svečanom dodjelom certifikata koja je upriličena u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, obilježen je završetak Napretkovog ljetnog kursa engleskog jezika. 

Cilj ovog jedinstvenog konverzacijskog kursa engleskog jezika bio je omogućiti polaznicima da se oslobode straha i steknu samopouzdanje u komunikaciji na engleskom jeziku. Prema riječima polaznika koji su uspješno završili kurs, program je nadmašio očekivanja. Tokom dva mjeseca aktivnog rada, stekli su praktično znanje engleskog jezika i samopouzdanje da ga koriste u različitim situacijama. Kako su opisali, kurs je bio potpuno drugačiji, razbio im je predrasude i strah od pričanja engleskog jezika i brojni polaznici izrazili su želju za nastavkom kursa na jesen.

Radionice s potpuno drugačijim programom, dizajniranim prema potrebama savremenog svijeta, ponudile su polaznicima unaprjeđivanje jezičnih vještina kroz razgovor, pisanje i slušanje sadržaja na engleskom jeziku.

Program je trajao dva mjeseca, a certifikat o uspješno završenom kursu uručen je polaznicima ljetnog Napretkovog kursa engleskog jezika.

  

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka zahvalio je susretljivom vodđstvu i zaposlenim Narodne biblioteke HNK-a i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, koji su ustupili na korištenje svoje prostorije i tako omogućili održavanje ovog jedinstvenog kursa engleskog jezika. Takođe, zahvalio je profesorici engleskog jezika i književnosti, Andrei Biško, koja je više nego uspješno izvodila ovaj kurs, o čemu najbolje svjedoče zadovoljni polaznici.

Andrea Biško profesorica i osnivačica škole engleskog jezika The English Academy uručila uručila certifikate i poručila kako se izuzetno raduje uspjehu koji su ostvarili polaznici Napretkovog kursa engleskog jezika, te zahvalila HKD Napredak na čelu s podpredsjednikom Landekom na uspješno ostvarenoj saradnji.

Na poziv i želju polaznika kursa, a uz dogovor organizatora, ovakva izuzetna saradnja HKD Napredak Glavne podružnice Mostar i škole engleskog jezika The English Academy dobiće svoj nastavak u septembru ove godine, kada započinje novi ciklus ursa.

O datumu početka kursa, zainteresovani polaznici će biti blagovremeno obaviješteni.

Prijave su otvorene već sada, putem mail adrese englishschool.andrea@gmail.com.

(NovaSloboda.ba)