Podgorica: Protest građana zbog temeljnog ugovora sa SPC

Na današnjoj sjednici Vlada Crne Gore trebala bi razmatrati temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a tim povodom jutros su ispred zgrade vlade u Podgorici počeli protesti građana koji samtraju da je spomenuti ugovor suprotan nacionalnim interesima.

Demonstranti ističu da potpisivanje temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom znači prekrajanje istorije Crne Gore, te pozivaju mjerodavne da odustanu od spomenutog dokumenta.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je sinoć da ne vidi nikakav problem da u jednoj demokratskoj atmosferi svi ministri iskažu što misle o tom pitanju.

Abazović je istakao kako nema potrebe za odlaganjem glasanja o temeljnom ugovoru, te je poručio građanima da taj ugovor nije nikakvo stvaranje države u državi.

“Mislim da svako ko je odgovoran neće biti za pad Vlade. Svako ko želi da gurne Crnu Goru u destabilizaciju, može se baviti tim pitanjem. Da Vlada padne zbog cijene goriva, socijalne situacije, auto-ceste, propalih jamstava, organiziranog kriminala, vjerujte ne bih govorio ništa. Ali, da padne zbog ugovora s jednom vjerskom zajednicom, to se može dogoditi samo u Crnoj Gori, koja je nezrela”, kazao je Abazović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

(Fena)