Vrući povratak

Nakon šest godina pauze, ona slavi svoj povratak kao Lady Godiva!

Prije nekoliko sedmica Beyonce (40) je najavila da će 29. jula objaviti novi album.

Naslov: “Renesansa”. Kraljica Bey je sada objavila naslovnicu na Instagramu. Snimak? Beyonce polugola, nosi samo par metalnih kaiševa sa šiljcima i jaše blistavo svijetlećeg robo konja.

Ponovno rođenje može biti tako lijepo! Da li je Beyonce za svoj novi album bila inspirisana jednom pričom? Obožavaoci žele da otkriju sličnost sa engleskom plemkinjom Lady Godivom (koja je živjela u 11. vijeku). Prema legendi, željela je nagovoriti svog muža, grofa od Mursije, da oslobodi ljude prevelikih poreza. Ali, grof je bio voljan na to, samo ako bi njegova žena projahala gola na konju kroz grad Coventry. Lady Godiva je i danas cijenjena zbog ovog herojskog čina.

Za album, međutim, Queen Bey nije bila inspirisana pejzažima koji oduzimaju dah, već svojim domom! Nova muzika je nastala u izolaciji, a prelijepu naslovnu fotografiju snimio je zvjezdani fotograf Carlijn Jacobs.

Beyonce na Instagramu kaže: „Kreiranje ovog albuma dalo mi je mjesta da sanjam i pobjegnem, u zastrašujućem trenutku za svijet. To mi je omogućilo da se osjećam slobodno i avanturistički u vrijeme kada se inače malo toga dešavalo. Moja namjera je bila da stvorim sigurno mjesto, mjesto bez osuđivanja”. I dalje: „Mjesto gdje ste slobodni od perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, otpuštanje, osećaj slobode. Bilo je to lijepo putovanje otkrića. Nadam se da ćete naći radost u ovoj muzici. Nadam se da će vas inspirisati da prestanete da sumnjate. Ha! I da se osjećate jedinstveno, snažno i seksi kao što jeste”.

Umjetnička fotografija je za samo nekoliko sati dobila preko 3,5 miliona lajkova. Hoće li njen album biti hit? Navodno. Beyonce je već podigla velike talase sa prvim singlom “Break My Soul” – čak neke ljude natjerala da daju otkaz! Molim?

U “Break My Soul”, supruga Jay-Z-ja (52) ohrabruje svoje fanove da se oslobode stresa na poslu. Ona pjeva i daje otkaz kako bi se oslobadila kancelarijske tuge od 9 do 17 sati. Jasno je da Beyonce nema klasičan kancelarijski posao, već poruku: „Budi sam sebi šef!“

Neki fanovi su to shvatili doslovno. Bivši električar Temitayo (27) rekao je za Glamour: “Planirao sam da sačekam do kraja mjeseca, ali onda sam čuo ‘Break My Soul’ i to mi je zaista dalo podsticaj da odmah pošaljem ostavku”.

A, takođe, na twiteru, fanovi opisuju kako ih je hit od Beyonce uzdrmao. Jedan je napisao: „Sljedeće sedmice je moj posljednji dan. Našao sam posao negdje drugdje. The Power of Beyoncé,” dok je drugi je rekao, “Beyoncé je objavila ‘Break My Soul’ i dan kasnije sam dao otkaz…”

Kraljica Bey, spasilac u svim situacijama!

Na slikama: Beyonce na staklenom konju. A da li je ona poslužila kao inspiracija za Beyonce? Plemkinja Lady Godiva, koju je interpretirao  slikar John Collier oko 1898.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)