Promocija knjige “Šta nakon sada” mlade autorice Aldine Pinjić iz Drežnice

U Centru za kulturu Mostar večeras u 20 sati, u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto 2022“, biće održana promocija knjige “Šta nakon sada” autorice Aldine Pinjić iz Drežnice.

Knjiga „Šta poslije sada“, mlade autorice Aldine Pinjić, objavljena je u izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa, u prevodu na bosanski jezik. Izvorno, knjiga je početkom 2021. godine izašla na njemačkom jeziku, u Beču, gdje je izazvala veliku pažnju javnosti, tako da je odlukom obrazovnih vlasti knjiga u dvanaest škola uvrštena kao lektira. Kasnije su nastavljeni razgovori i sa drugim školama.

Aldina Pinjić u svom kratkom romanu piše o teškim vremenima i izazovima s kojima se susreću mladi, stavljajući akcenat na periodu vladanja pandemije Covid. Ona potencira važnost sistema pomoći mladima i važnost porodice u takvim situacijama.

Knjiga je prilagođena mladima, a mogu je čitati i osobe u zreloj dobi. Aldina Pinjić je objavila knjigu „Šta poslije sada“ sa samo 14 godina života, ukazujući na poseban talenat i predanost pisanoj riječi.

Promociji knjige će, pored autorice, prisustvovati i promotori Mehmed Pargan (urednik izdanja) i Enisa Alibalić.

(NovaSloboda.ba)