Uhapšen A. Z. iz Mostara koji se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju opojnih droga

Policijski službenici Federalne uprave policije juče su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode jednu osobu s područja Mostara inicijala A. Z. (1978.), koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po naredbi Opštinskog suda u Mostaru izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni A. Z., u čijem dvorištu je pronađena plantaža sa 17 zasada nepoznate biljke, koja asocira na opojnu drogu „cannabis“, a koje su prilikom izvršenog uviđaja krim. tehnički zadokumentovane i uklonjene s navedene lokacije, saopšteno je iz FUP-a.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o određenoj količini sjemena biljke „cannabis“, vojnom automatskom oružju i okvirima s municijom, dvije ručne bombe, određena količina municije, telefonski aparat i sim kartica, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s krivičnim djelima.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje je zadržana 24 sata, te će protiv nje biti u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelimanedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija Krivičnog zakona Federacije BiH.

(Fena)