Super par Bundeslige

Zajedno osvajaju fudbalski svijet. Nova zvijezda FC Bayerna Matthijs de Ligt i Annekee Molenaar (oboje 22) su ljubavnici već četiri godine. Njihov put je vodio Holanđane od Amsterdama preko Torina do Minhena. Model mu je snažna podrška, učinila ga jednim od najboljih defanzivaca u Evropi.

Jer, ona ga razumije bolje od bilo koje druge žene.

Jer, Annekee je odrasla u porodici fudbalera.

Njen otac Keje (63) igrao je za Ajaks iz Amsterdama od 1980. do 1984. i dva puta je osvojio titulu prvaka. Njena braća Maks i Jip su, takođe, uspješni fudbaleri. Svi su odrasli u Zaandamu, 18 kilometara sjeverno od Amsterdama. Otac Keje i mama Christiane, vrhunski advokati za porodično pravo, odgojili su troje djece u strogo katoličkom pogledu.

Ipak, roditelji su bili otvoreni za kćerkin izbor zabimanja modela. Postala je slavna na internetu kada je imala 16 godina dok je još bila u srednjoj školi. Nakon što je završila srednju školu, Annekee, koja je visoka 1,78 metara, zaista se počela baviti manekenstvom. Potpisala je ugovore sa velikim agencijama, reklamirala  nekoliko modnih brendova i bila na naslovnici Voguea. Nezavisna žena, koja je dopustila da sa svojih 460.000 fanova dijeli njen život na Instagramu.

Ali, još uvijek se čini daleko od svijeta drugih žena fudbalera. Jedan čisti dobitak i za München!

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)