SIPA: U akciji „Hilux“ slobode lišena tri lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizovali operativnu akciju „Hilux“ i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija, saopšteno je iz SIPA-e.

Slobode su lišena tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to 2.500 kilograma duhana u listu, 300 kilograma rezanog duhana i jedna mašina za rezanje duvana.

Pretresi su realizovani po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine  i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministrstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

M. N.

(NovaSloboda.ba)