Grude: Dvije osobe ubijene i dvije ranjene

Dvije osobe smrtno su stradale, a još dvije su zadobile povrede iz vatrenog oružja u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak ujutro u mjestu Gorica kod Gruda.

“Dana 4. avgusta u 02,01 sati, PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, opština Grude, došlo do pucnjave  iz vatrenog oružja, kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno.

Na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave obaviještena je i dežurna kantonalna tužiteljica, koja je, takođe, izišla na mjesto događaja.

Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile povrede iz vatrenog  oružja”, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.  

Navodi se da su policijski službenici lišili slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog krivičnog djela.

Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice, uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, a preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i u cilju dokumentovanja istoga.

Po nalogu dežurne kantonalne tužiteljice, izvršiće se obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, navodi se u saopštenju.

(Fena)