Vahid Halilhodžić nije više selektor Maroka

Fudbalski savez Maroka objavio je da Vahid Halilhodžić više nije selektor Maroka!

“S obzirom na nesuglasice između Fudbalskog saveza Maroka i selektora Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti fudbalsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dvije strane su se odlučile razići”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Maroka.

Halilhodžić je Maroko s klupe vodio u 30 utakmica, zabilježivši 20 pobjeda, 7 remija i samo tri poraza. Uoči njegove smjene, Maroko se nalazio na 22. mjestu FIFA-ine liste najboljih reprezentacija svijeta.

Maroko će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, a novi selektor bićee Walid Regragui, kojim će ugovor potpisati do 2025. godine.

Već duže vrijeme najavljivala se smjena Halilhodžića, koji je imao svađe sa najvećim fudbalskim zvijezdama Maroka. Sada je iz Fudbalskog saveza Maroka obećano da će u reprezentaciju ponovo vratiti najveću zvijezdu Hakima Ziyecha, fudbalera Chelseaja.

Po treći put u trenerskoj karijeri, Halilhodžić je uoči najveće svjetske fudbalske smotre dobio otkaz. Iako je reprezentacije uspio odvesti na SP, otkaz je 2010. godine, dobio dok je vodio Obalu Slonovače, a osam godina kasnije dok je bio na klupi Japana.

Halilhodži će bio učesnik Svjetskog prvenstva, kad je bio selektor Alžira.

(NovaSloboda.ba)