Na Cetinju održana komemorativna sjednica povodom tragedije u kojoj je ubijeno 11 osoba

Drugi je dan žalosti u Crnoj Gori zbog nezapamćene tragedije u kojoj je ubijeno jedanaest osoba, a tim povodom u Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šestoro povrijeđeno.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

“Pamtićemo s posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi”, naveo je Đurašković, prenijela je Radiotelevizija Crne Gore.

Komemoraciji su uz članove porodica tragično stradalih, prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti, Vlade Crne Gore, kao i predsjednik države Milo Đukanović.

(Fena)