Novi film o Marilyn

Neki to vole blond (plavušu)…

Filmski svijet željno iščekuje film “Blonde”,  “Plavuša”, Netflixovu filmsku adaptaciju života Marilyn Monroe († 36), koja je umrla prije 60 godina, 4. avgusta 1962. godine.

Već je prilično jasno: glavna glumica Ana de Armas (34, „Knives Out“, “Noževi van”) podsjeća na filmsku ikonu zahvaljujući maski, kostimu i svjetlu gotovo do posljednjeg vrha kose.

Međutim, čak i sada, navodno pogrešan – jer je pomalo španski – naglasak de Armas, koja je rođena na Kubi, dovodi kritičare na barikade. Iznenađujuće. Zato što se de Armas, koja je od 2020. do 2021. godine, bila u vezi sa Benom Affleckom (49), prema riječima glumice za “The Times”, intenzivno pripremala za ovu ulogu svog života.

“Trebalo mi je devet mjeseci učenja dijalekta, vježbe i još nekoliko sesija”, kaže glumica. Bilo je to “veliko iskušenje, tako iscrpljujuće”: “Mozak mi je bio slomljen.”

Ostaje da se vidi može li Ana de Armas zaista stati u prevelike cipele Marilyn Monroe.

Film će se u kinima širom svijeta moći vidjeti od 28. septembra.

Na slikama – Ista poza nekad i sad:

Monro na šahtu: Suknja koju je oduvao vreli vazduh u Sedam godina vjernosti (1955.) postala je jedna od najpoznatijih scena u istoriji filma

Prokleta bijela haljina: Bijela haljina Ane de Armas takođe leti u vazduh – a njena poza, takođe, stoji. Marilyn Monroe sa svojim kostimografom 1950.ih

Ana de Armas rekreira scenu na zbunjujuće sličan način

Original: Monroe i njen suprug, autor Arthur Miller (1915-2005, “Smrt prodavača”), 1957. godin e u Njujorku

Film: Ana de Armas sa svojim filmskim partnerom Adrienom Brodyjem (49)

(daily)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)