Počinje 47. Festival autorske poetike

Na Memorijalnoj sceni 2532 sutra, sa početkom u 20 sati, biće svečano otvoren 47. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Nakon otvaranja publika će moći vidjeti predstavu “Sjetva” Dječijeg dramskog studija eMTeeM-a.  Predstava je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea. Autorica i rediteljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić. U predstavi igraju Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić.

Predstava čuva uspomenu na rano preminulu glumicu eMTeeM-a Amru Prutina. Valja istaći da je na posljednjem Festivalu dječijeg teatra BiH ova predstava proglašena najboljom i od stručnog žirija i od žirija publike.

Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike najdugovječniji je umjetnički festival u Mostaru i ove godine će u sedmodnevnom izdanju ponuditi 12 zanimljivih autorskih programa.

“Festival nije podržan niti od koga i uistinu je nezavisan, tako da je prisustvo publike jedina satisfakcija. Nema ulaznica, ali postoji mala kasica pa donacije neće biti odbijene.

Festival se3 održava pod motom: Kuda i kako dalje?”, stoji u sopšštenju MTM-a.

(NovaSloboda.ba)