Remi u sarajevskom derbiju, Leotar bolji od Borca

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odigrali su neriješeno 2:2 u 147. gradskom derbiju, u okviru sedmog kola Premijer lige BiH. 

Sarajevo je s igračem manje imalo dva gola prednosti, ali je Željezničar u posljednjoj minuti došao do boda golom Samira Bekrića iz slobodnog udarca.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Sarajevo ostaje s igračem manje, kada je Čirjak, nakon prekršaja nad Santosom, dobio drugi žuti karton.

Uprkos tome, Sarajevo je već na startu drugog poluvremena došlo do vođstva. U svom šesnaestercu, rukom je igrao Galić, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Ikić.

Nakon primljenog gola Željezničar je preuzeo igru i krenuo svim snagama u napadm, ali bez izglednijih prilika iako je imao igrača više. 

U 76. minuti, rezervista Ahmetović odlično je uposlio Musu, koji bježi svom čuvaru i sa sedam metara iskosa kroz noge Benderu šalje loptu u mrežu za vodstvo Sarajeva od 2:0.

Iako se u tom trenutku činilo da će Sarajevo odnijeti tri boda sa Grbavice, Željezničar je do kraja, ipak ,uspio izjednačiti. Ipak, u finišu meča rezervisti Haračić i Bekrić kreirali su izjednačenje. 

U 88. minuti Haračić, nakon centaršuta Bekrića koji je desetak minuta ranije ušao u igru, Haračić glavom postiže pogodak za 1:2, a u šestoj minuti sudijske nadoknade Bekrić pogađa iz slobodnog udarca i svoj tim spašava poraza.

Leotar je neočekivano slavio kao gost protiv favorizovanog Borca. Gostima je pobjedu donio Ognjen Todorović, koji je u 44. minuti zatresao mrežu Borca udarcem s vrha šesnaesterca.

Iako je Borac dominirao tijekom svih 90 minuta igre, Banjalučani nisu uspjeli zatresti mrežu Leotara, što je rezultiralo ostavkom trenera Borca Nenada Lalatovića.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}