Ubici Crnogorca na Pagu određen jednomjesečni pritvor

Sudija istrage zadarskog Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor srbijanskom državljaninu Dušku Tanaskoviću (28) prijavljenom za likvidaciju 38. godišnjeg Crnogorca Gorana Vlaovića kojemu je pucao u glavu ispred noćnog kluba na Pagu.

U zatvoru je zadržan zbog opasnosti od bijega nakon što je Županijsko državno tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu zbog ubistva.

Policija ga je ranije državnom tužilaštvu prijavila za teško ubistvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora. Ali, istraga je pokrenuta za blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina, navodi Hina.

Tužilaštvo je izvijestilo kako 28, godišnjaka tereti da je 25. avgusta u 6 sati ubio 38. godišnjaka ispred noćnog kluba na predjelu plaže Katarelac.

„Nakon što je oštećenik izašao iz kluba, osnovano se sumnja da mu je okrivljenik prišao s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio hitac u glavu i nanio mu tešku i po život opasnu ozljedu od koje je preminuo na putu do Opšte bolnice Zadar”, navode u priopćenju.

Tanaskovićev advokat rekao je da njegov klijent nije iznio odbranu, jer je lošeg psihičkog stanja. Dodao je da očekuju rezultate vještačenja, pa će odlučiti o strategiji obrane.

Mediji pišu da je riječ o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Jutarnji list navodi da je Tanasković policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija, jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru, te da ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru i da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

(Fena)