“Mojih 7 smrtnih grijeha” večeras na Festivalu autorske poetike

U okviru 47. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike, četvrtog festivalskog dana, na repertoaru su dva programa.

U 11 sati, počinje 24. Međunarodna konferencija na temu “Kultura, razvojna šansa društva”. U online formatu učešće će uzeti brojni kulturni radnici iz BiH, ali i zemalja Regiona. Cilj je skrenuti na brojne propuštene šanse u našim društvima koje nudi kultura za razvoj naših društava, te ukazati na mogućnosti i potencijale kulture u razvoju društva. Poseban akcenat će biti dat na razbijanje ustaljenog mišljenja da je kultura samo potrošač. Na kraju će sva izlaganja biti sređena i publikovana.

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 20 sati, obilježiće se 50. godina umjetničko-pedagoškog rada umjetničkog rukovodioca MTM-a Seada Đulića. Izvođenje predstave ranije je odgođena iz zdravstvenih razloga, ali je festival pravo mjesto za ovakav događaj.

Večeras će publicibiti poklanjenoamo premijerno izođenje autorskog projekta Seada Đulića, “Mojih 7 smrtnih grijeha”. Projekat je to koji u formi pripovjedačko-dokumentarnog teatra svjedoči o vlastitom životu i borbi sa samim sobom da se ne poklekne pred brojnim izazovima, navode iz MTM-a.

(NovaSloboda.ba)