Izglađen nesporazum premijera Hercega i oca Lane Pudar

Na lično traženje Velibora Pudara, oca evropske zlatne plivačice Lane Pudar, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg primio ga je danas u svom uredu, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili kako ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskoga sporta, tako i cjelokupne javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene potpore i podsticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljemu mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh.

Pudar je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio predsjedniku Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podršci koju Lani pruža Vlada HNK-a, uvjerljivo najsnažniji finansijski pokrovitelj mostarskoga sporta. Zajednički su iskazali uvjerenje u to kako od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata, koji će stanovnike ovog podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih veleposlanika.

”Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskog sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svako treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje, koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu, a već tako uspješnu karijeru”, kazao je predsjednik Herceg.

(NovaSloboda.ba)