Jakirović: Zrinjski – Sarajevo najveći derbi bh. lige

Nakon ispadanja iz Evrope, fudbaleriZrinjskog okreću se domaćem prvenstvu, a za “Plemiće” će posebno biti izazovan mjesec septembar,u kome će odigrati osam utakmica.

Zrinjski je prije dva dana doživio poraz (1:0) na gostovanju kod Borca, a već ih u nedelju očekuje novi derbi kada u Mostaru gostuje Sarajevo.

“U Sarajevu je bilo dosta promjena, došao je i novi trener. Motorični su, dosta kombinuju i dolaze do protivničkog gola, stvaraju puno prilika i moraćemo biti na visokom nivou, pogotovo što se radi o derbiju. Po meni susret Zrinjski – Sarajevo je jedan od najvećih derbija u ovoj ligi, i po trofejima, i po imenima klubova”, najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Na tabeli Premijer lige BiH Sarajevo je prvo s 14, a Zrinjski posljednji s 3 boda. Ali, Jakirovića to ne zabrinjava, jer, kako kaže, to nije prava slika s obzirom da je njegova ekipa odigrala samo tri utakmice u novoj sezoni, čak pet manje od Sarajeva.

Jakirović će imati dosta problema sa sastavljanjem ekipes obzirom da neće moći računati na nekoliko standardnih igrača.

Frane Maglica i Marin Magdić su van terena od revanš utakmice u Bratislavi, kao i Silvio Ilinković, koji je na toj utakmici dobio udarac u glavu, pa je propustio Borac.

Mario Tičinović već duže vrijeme ima problema s povredom, a Josip Ćorluka neće moći nastupiti protiv Sarajeva zbog isključenja na utakmici s Borcem.

Utkamica Zrinjski – Sarajevo igra se u nedelju u 19 sati.

(Fena)