Poznat identitet napadača na zaštitara: Dvojica na policiji, za trećim se traga

Zagrebačka policija utvrdila je identitet trojice muškaraca koji su u subotu ujutro na smrt pretukli zaštitara u poslovnici igara na sreću na zagrebačkom Trnju, dvojica su pod nadzorom policije u službenim prostorijama, a za trećim se traga.

“Od trenutka saznanja za teško krivično djelo sa smrtnom posljedicom u kojem su sudjelovala trojica muškaraca, policija je započela intenzivne mjere identifikovanja i traganja za njima. Operativnim radom na terenu, te prikupljenim informacijama, utvrđen je identitet sve trojice muškaraca”, saopštila je sinoć Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Dvojica se nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga, navodi PUZ. Kriminalističko istraživanje nastavlja se radi utvrđivanja svih okolnosti ovog teškog krivičnog djela, ističe policija.

Mediji navode da su se policiji sami javili odnosno predali, dvojica napadača, mladići od 22 i 23 godine.

U subotu oko 5 sati, na području Trnja u Lastovskoj ulici, u prostoru poslovnice igara na sreću, nakon verbalnog sukoba, trojac je tjelesno napao zaštitara, a zatim su pobjegli. Zaštitar je od posljedica napada umro u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Voditelj službe Opšteg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke Zvonimir Petrović juče popodne je s konferencije za novinare pozvao napadače da se sami jave policiji.

(Fena)