Krišto prisustvovala početka nove školske godine u OŠ “Bartol Kašić” u Mostaru

Svečanom programu povodom početka nove školske godine u Osnovnoj školi “Bartol Kašić” u Mostaru prisustvovali su Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Uz posjetu školi, upriličeno je i otvorenje novog parka dječjeg igrališta, koji je otvoren uz početak nove školske godine.

Direktor OŠ “Bartol Kašić” Anđelko Rogić zahvalio se na podršcikoja je pružena ovoj školi, te izrazio nadu kako će se ta potpora nastaviti u svim projektima. 

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, čestitala je učenicima početak školske godine, posebno prvačićima, te njihovim roditeljima, nastavnicima i učiteljima.

„Dragi učenici, sretan vam i uspješan početak nove školske godine, posebne čestitke upućujem našim prvačićima koji posebno iščekuju polazak u školu i školske klupe, radujući se novim prijateljima, ali i novim znanjima koja ćete učiti i naučiti. Neka ova školska godina bude godina usvajanja novih znanja, kako u vaspitanju, tako i u obrazovanju, neka ovaj početak školske godine, posebno prvačićima, bude prožet osmijehom, te da završi s uspjehom i dobrim rezultatima. Vi se naša budućnost, obrazujete se i vaspitavate za bolje sutra, baš kako smo čuli u obraćanju naših učenika, uz nas, koji radimo odgovoran posao, želim reći da je budućnost doista u obrazovanju i na ovoj našoj djeci“, poručila je Borjana Krišto, , kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Nakon svečanih obraćanja, upriličen je obilazak škole, nakon čega je delegacija posjetila i udruženje Vedri osmijeh, te razgovaralo s Danijelom Kegelj, direktoricom JU Dječji vrtić i predsjednica UO Udruženja Vedri osmijeh.

(NovaSloboda.ba)