Lana Pudar sprema se za nove izazove na takmičenjima u Berlinu i Melbourneu

Evropska prvakinja i najbolja bh. plivačica Lana Pudar povjerila je svoje zdravlje poliklinici “Vitalis”, a direktor poliklinike Goran Đuzel joj je jule u Mostaru uručio Vitalisovu zdravstvenu karticu.

!Izabrala sam Polikliniku ‘Vitalis’ da se brinu o mom zdravlju, jer sam čula mnogo pohvala o njima i zbog toga je ona moj izbor. Jutros sam bila na sistematskom pregledu, sve je prošlo u najboljem redu, jako sam zadovoljna uslugom osoblja i nadam se da će se ova saradnja nastaviti u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo”, izjavila je najbolja bh. plivačica Lana Pudar.

Govoreći o svojim planovima do kraja godine, Pudar je podsjetila da je nakon osvajanja zlatne medalje u trci 200 metara leptir na Evropskom prvenstvu odlučila propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo u Peruu kako bi se odmorila.

“Napunila sam baterije, sada idu pripreme za novu sezonu. Krajem oktobra je Svjetski kup u Berlinu i u novembru Svjetsko prvenstvo u Melbourneu i spremam se za ta dva takmičenja”, istaknula je Pudar.

Posljednjih dana u Mostaru je krenulo čišćenje lokacije na kojoj bi trebao biti olimpijski bazen, a gradonačelnik Mostara Mario Kordić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić istakli su upravo Lanu kao bitan faktor što se krenulo u izgradnju tog sportskog zdanja.

“To mi mnogo znači, vidim da radim velike stvari i vidim koliko taj moj rezultat znači svim ljudima, prvenstveno mojim sugrađanima. To mi je ogroman motiv za dalje”, rekla je.

Po njenim riječima, izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru uveliko će joj olakšati život.

Želja mi je pripreme odrađivati u svom gradu. Sad puno izostajem od kuće i škole, jer u Mostaru nemam adekvatne uvjete za rad”, dodala je.

DirektorPoliklinike „Vitalis“ Goran Đuzel rekao je kako je izuzetno počašćen, jer je Lana izabrala njih za saradnju.

“Ne mogu skriti zadovoljstvo da je jedna ovakva vrhunska sportiskinja ukazala svoje povjerenje našoj kući. U najmanju ruku ćemo zadovoljiti sve potrebe koje naša Lana eventualno bude imala, u nadi da će ih imati što manje”, ustvrdio je Đuzel.

Kako kaže, Lana je jedna u nizu vrhunskih sportistakoji su svoje povjerenje ukazali poliklinici „Vitalis“ i na to su izuzetno ponosni.

“Jako je široka paleta usluga koju nudimo. U slučaju bilo kakve povrede ili bolesti, mi smo tu od dijagnoze, dijagnostike, snimanja do konačne terapije i izlječenja. Naravno da je kod sportista naglasak na fizikalnoj rehabilitaciji, što nudimo u cijelosti”, istaknuo je direktor Poliklinike.

On je dodao kako će “Vitalis” potpisati ugovor i s Laninim matičnim klubom “Orkom”, te će od te saradnje profitirati svi mostarski plivači i plivačice.

(Fena)