Novi savremeni uređaj u Poliklinici Vitalis spasiće mnoge živote u dijagnosticiranju zloćudnih bolesti

Poliklinika Vitalis, u konstantnom nastojanju da svojim pacijentima omogući najnaprednije i najpreciznije dijagnostičke pretrage i liječenje visoke kvalitete, ovih je dana podigla svoju kvalitativnu ljestvicu i kad su u pitanju onkološki bolesnici. Kupovinom savremenog uređaja PET/CT, bez koga je nezamisliva i savremena onkologija, nastoji zastrašujuću statistiku smrtnosti stanovništva u BiH od zloćudnih bolesti značajno smanjiti, te spasiti i produžiti hikljadu ljudskih života.  S druge strane, po ovu zdravstvenu uslugu pacijenti više neće morati ići u susjedne zemlje.

PET/CT se primarno koristi u dijagnostici zloćudnih bolesti, dijagnostici nepoznatog primarnog tumora, kliničkom praćenju bolesnika, procjeni proširenosti zloćudne bolesti i učinka liječenja. Takođe se koristi u prognozi i praćenju toka i ishoda zloćudnih bolesti, te odgovora na različite medikamentozne, hirurške ili radioterapijske postupke. PET/CT se koristi i nakon završenog liječenja u svrhu otkrivanja ostatne bolesti, otkrivanja recidiva, odnosno povrata zloćudne bolesti i metastaza, te kao pomoć pri određivanju polja zračenja.

Kako je u fokusu Poliklinike Vitalis kvalitet usluge, osigurala je sigurnosne i tehničke standarde, te edukovala svoje osoblje u inostransstvu, vodeći se izgradnjom izvrsnih timova i stavljanjem potreba drugih na prvo mjesto. Pacijenti se od 15. septembra već mogu naručiti za pregled. 

Čak 30-50 posto različitih oblika zloćudnih bolesti se može spriječiti, ako se rano dijagnosticiraju i odgovarajuće liječe. Primjena PET/CT u Poliklinici Vitalis će nedvosmisleno rezultirati visokokvalitetnoj zaštitii vrhunskim standardima sigurnosti pacijenata.

(NovaSloboda.ba)