Hrvatska: Voditeljica iz HAMAG-BICRO-a uhapšena po nalogu evropskih tužilaca

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malu privredu, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhapšena je u srijedu po nalogu Ureda evropskog javnog tužioca, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milion kuna vrijedan konkurs firmi svog rođaka.

Ured evropskog javnog tužioca izvijestio je da u saradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje. Neslužbeno se dsaznaje da je uhapšena voditeljica službe za koordinaciju, javlja Hina.

U kratkom saopštenju, Ured evropskog tužoca izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile krivičnna djela nezakonitog pogodovanja i podsticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavku usluga putem Hrvatske agencije za malu privredu inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekat  finansiran sredstvima EU.

Ured evropskog javnog tužioca će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u saopštenju.

(Fena)