Protivnica sređivanja fotografija

Bethenny Frankel (51.) bivša zvijezda iz reality programa “Real Housewives Of New York”, “Prave domaćice iz New Yorka” izgledala je senzacionalno u crvenom jednodijelnom kupaćem kostimu dok je  izašla na plažu u The Hamptonsu na Long Islandu u New Yorku kako bi uživala u posljednjim danima ljeta. Ona je nosila svoju tamnu kosu ispod slamnog šešira za sunce i blještala dijamantskim nakitom dok se sunčala.

Sve ovo se dešavalo nakon što je kritikovala porodicu Kardashian, kako su svoje slike na društvenim mrežama podigle na nedostižan nivo, koji i te kako utiče na mentalno zdravlje mladih žena. Frankel je napala porodicu Kardashian zbog “neodgovornog” fotošopinga, jer je Kim zagladila vrat i uklonila svoj trapezni mišić.

“Nije fer prema ženama. To je neodgovorno, nepromišljeno, nije inspirativno, nije aspirativno”, rekla je, protiveći se nerealnim standardima ljepote. Frankel je dodala: “To je destruktivno. To stvara poremećaje u ishrani, nesigurnost i depresiju. To je ozbiljna stvar”. Nastavila je da govori: “Mame se osjećaju nesigurno. One nemaju vremena za sve ovo uređivanje, niti čak znaju kako to ide  sa tehnologijom”.

A u avgustu je ponovo pričala o fotoshopingu. Ona je demonstrirala koliko filter za fotografije može biti “varljiv” kada je objavila jednu tako uređenu fotografiju svog tijela u bikiniju. Frankel je malo izmijenila svoje tijelo kako bi demonstrirala koliko fotografije mogu biti “varljive” kada se primijeni filter.

Na prvoj slici, jako filtrirana Bethenny pokazala je smanjeni struk i pojačan dekolte dok je pozirala na plaži u tamnom bikiniju.

(daily)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)