Bježao s drogom od policije pa izazvao saobraćajnu nesreću

Mostarska policija lišila je slobode V.H. (1970.), koji se u srijedu s vozilom “Renault Clio” najprije nije zaustavio na semaforu, a zatim je bježeći od policije kroz prozor vozila izbacio drogu, te izazvao saobraćajnu nesreću.

“Dana 21.9.2022. godine, oko 01,20 sati, patrola policije PS Mostar Centar je na raskrsnici Ulica Bulevar narodne revolucije i Franjevačke ulice u Mostaru primijetila vozilo marke ‘Renault Clio’ bijele boje, koje se nije zaustavilo na znak crvenog svjetla. Patrola je krenula za navedenim vozilom, ali ni na svjetlosnu ni na zvučnu signalizaciju vozač istog se nije zaustavio. Sustignut je u ulici. A.I. Zovke, gdje je izazvao saobraćajnu nesreću. U vožnji je kroz prozor izbacio dvije pvc vrećice, za čiji sadržaj postoji sumnja da se radi o opojnoj drogi speed i marihuani”, kaže se u izvještaju MUP-a HNK-a objavljenom u četvrtak.

Dodaje se kako je policijska patrola utvrdila da je vozilom upravljao V. H. (1970.), koji je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija i nadležni tužilac.

(Fena)