FUP: U Čapljini jedna osoba lišena slobode, pronađeno 37 kilograma Cannabisa

Jedna osoba iz Čapljine lišena je slobode, kod koje je pronađeno 37 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici Federalne uprave policije su u četvrtak pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode osobu inicijala A. K. (1987.) iz Čapljine, nastanjenu u Mostaru, koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Opštinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

(Fena)