Mostarke i Mostarci u ogromnom broju podržali kandidate SDP-a BiH

Na platou Centra za kulturu u Mostaru, u četvrtak je održan veličanstven predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH.

Okupljenim Mostarkama i Mostarcima, koji su u ogromnom broju došli podržati kandidate SDP-a BiH, obratili su se predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Arman Zalihić, te predvodnici izbornih lista SDP-a BiH za sve nivoe vlasti.

Ispred kandidata na listi za Skupštinu HNK-a govorio  predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH HNK  Ismet Lulić, koji ujedno na predstojećim izborima predvodi ovu listu.

Od kandidata na listi sa Parlament Federacije BiH, građankama i građanima Mostara obratila se potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić i nosilac iste liste Aner Žuljević. 

Riječi podrške svojim drugaricama i drugovima u Mostaru uputio je i gradonačelnik Tuzle i podpredsjednik SDP-a BiH Jasmin Imamović. 

Obraćanje podpredsjednika SDP-a BiH i kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Vojina Mijatovića izazvalo je oduševljenje okupljenih Mostarki i Mostaraca.

U svom Mostaru, govorio je i Semir Drljević Lovac i to u svojstvu predsjednika Prve mostarske partije, koja na ovim izborima nastavlja čvrstu saradnju sa SDP-om BiH, koja je započela još na mostarskim izborima. 

Predizborni skup SDP-a BiH u Mostaru završen je obraćanjem nosioca liste SDP-a BiH za Parlament Bosne i Hercegovine i predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine druga Nermina Nikšića.

Nakon ovog skupa u Mostaru potpuno je jasno da je samo Socijaldemokratska partija BiH jedina politička snaga koja u Mostaru i Hercegovini može donijeti prijeko potrebne promjene. 

Mostar je sinoć pokazao da nema nikakve sumnje da će centar Hercegovine na sljedećim izborima poslati u daleku historiju podjele, nacionalizam i mržnju tako što će masovnim izlaskom na izbore dati podršku kandidatima Socijaldemokratskoj partiji BiH i Denisu Bećiroviću kao kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Press službe KO SDP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)