Održan predizborni skup SDA u Bijelom Polju

Na centralnom predizbornom skupu Stranke demokratske akcije gradskog područja Sjever u Bijelom Polju predstavljeni su kandidati, ciljevi i mjere politike SDA iz Izborne platforme kao i projekti koji su pod rukovodstvom ljudi Stranke demokratske akcije realizovani na ovom području i na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopšteno je iz Press službe SDA.

Na skupu su se obratili podpredsjednik SDA Šerif Špago, predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK, Edin Mušić, kandidat na listi za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, Džafer Alić i predsjednik Organizacije gradskog područja SDA Sjever Aija Šunje.

Šerif Špago, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine govorio je o važnosti dobrog rezultata SDA za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, a zbog nastavka pozitivnih procesa i projekata od vitalnog interesa.

„SDA sa svojim kadrovima od opštinskih i gradskih vijeća, preko poslanika u Skupštini, poslanika u Parlamentu Federacije, Parlamentarnoj skupštini BiH pa sve do Predsjedništva koordinirano radi i djeluje. U takvoj hijerarhiji sa SDA, narod i građani su sigurni. Nakon izbora, ponudićemo zajedničku platformu da stabilizujemo zemlju i stvorimo uslove za ubrzanje razvojnih projekata. Kroz pet temeljnjih politika, uz preduslov stabilnosti, ići ćemo snažno naprijed u jačanju naše ekonomije. Na ovom prostoru uradićemo strateške projekte kao što je povezivanje Mostara preko Konjica autoputem do našeg glavnog grada. Obezbijeđena su finansijska sredstva za izgradnju. Ovih dana objavljeni su tenderi za izvođače radova na pristupnim putevima u sklopu procesa izgradnje tunela Prenj. Samo tamo gdje je SDA nosilac, uprkos teškim prilikama i blokadama ova zemlja ide naprijed. Pozivamo građane da dođu na Centralni predizborni skup SDA za Mostar i HNK, 26. septembra u 19 sati u sportsku salu USRC „Midhad Hujdur Hujka“. Budimo sigurno uz SDA“, naglasio je Špago.

Nosilac liste za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić rekao je kako SDA odvažno, odmjereno i  odgovorno radi na prostoru cijele Hercegovine.

„Sinoć smo potvrdili da je Jugoistok bastion SDA, a večeras smo ovjerili i Sjever. Bastion Stranke demokratske akcije. Na osnovu Izborne platforme SDA, izradili smo platformu za nastavak razvoja u ključnim oblastima u HNK. Neki nam zamjeraju što smo postavili državne zastave na Kočinama, Zaliku, zamjeraju nam što gradimo sportsku salu na Potocima, zamjeraju što opremamo škole, učenicima obezbijeđujemo knjige, zamjeraju izgradnju puta do Neuma, vjetropark Podveležje, obnovljen most u Ostrošcu, most za ranjenike u Jablanici, zamjeraju što obilježavamo 120 godina osnovne škole u Bijelom Polju, što u Vrapčićima obilježavamo istorijsku deblokadu Mostara, izgradnju parka u Vrapčićima, rekonstrukciju Doma kulture ovde, rekostrukciju škola, otvora, rasvjetu, puteve, kompletnu infrastrukturu. Neki će zamjerati, a mi ćemo raditi i dalje, bolje i efektnije. Radićemo na putu Draga-Blidinje, Rujište-Glavatičevo, koridor autoputa i druge projekte. Nastavićemo u demokratskom ambijentu raditi odvažno, odmjereno i odgovorno. Mnogi su ovde dolazili svaki put pred izbore. I ništa nisu dobili od smutnje, a nisu nam ni pomogli. Neki bi da sruše kuću u kojoj su do juče ugodno živjeli, kuću Stranke demokratske akcije. Zbog toga, moramo ponovo pokazati da ova kuća ima duboke temelje i čvrste stubove. Njeni temelji i stubovi su narod. Nemamo pravo kao narod na kalkulaciju“, istakao je Mušić.

(NovaSloboda.ba)