U Jablanici održan veličanstven skup SDP-a BiH

U prepunoj sali Muzeja „Bitke za ranjenike“ u Jablanici, u četvrtak je održan veličanstven predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH.

Velikom broju okupljenih građana Jablanice obratili su se, predsjednik Opštinskog odbora SDP-a BiH Jablanica i načelnike Jablanice Damir Šabanović, te drugi kandidati SDP-a BiH na predstojećim oktobarskim izborima, među kojima i kandidatkinja na listi za Parlament FBiH Šejla Balić.

Na ovom skupu su govorili nosioci izbornih lista SDP-a BiH pa se tako Ismet Lulić obratio u svojstvu nosioca liste SDP-a BiH za Skupštinu HNK-a, dok se ispred liste SDP-a BiH  za Parlament FBiH obratio Aner Žuljević.

Jablaničanima se obratio i Semir Drljević Lovac, predsjednik Prve mostarske partije, koja na ove izbore izlazi zajedno sa SDP-om BiH.

Podrška uvijek „crvenoj“ Jablanici stigla je i iz uvijek „crvene“ Tuzle kroz obraćanje gradonačelnika Tuzle i podpredsjednika SDP-a BiH Jasmina Imamovića.

Sinoć je u Jablanicu stigao i kandidat SDP-a BiH za predsjednika Republike Srpske i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović, koji je pružio punu podršku naporima SDP-ovaca u Jablanici i Hercegovini da u teškoj situaciji grade bolje društvo i u ovom dijelu naše domovine.

Predizborni skup u Jablanici završen je obraćanjem nosioca liste SDP-a BiH za Parlament Bosne i Hercegovine i predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine druga Nermina Nikšića.

Nakon ove večeri u Jablanici, više je nego jasno da će građanke i građani Jablanice i ovaj put masovnim izlaskom na izbore potvrditi da ostaju čvrsto uporište antifašizma i socijaldemokratije, saopšteno je iz Press službe KO SDP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)