Karla Kustura i Vedad Karić pobjednici trke “Hercegovina Classic 2022.”

Odličnom vožnjom u Hercegovini na jučerašnjoj trci “Hercegovina Classic”, koja se bodovala za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, naslov prvaka potvrdio je Vedad Karić (Rotacija Spin).

Karić je još jednom pokazao odličnu formu odvozivši ovu trku u vremenu od (0.24.44) i tako osigurao naslov pobjednika u Elitnoj kategoriji. Slijedi ga Dražen Akrap (Rotacija Spin) na drugom mjestu, te Tarik Pihljak (Rotacija Spin) na trećem mjestu.

U ženskoj kategoriji, kao najbolja se pokazala mlada Karla Kustura (X Factory), koja je trku završila u vremenu (0.25.26), a slijede je Biljana Krtalić (BK Mostar) na drugom mjestu, te Martina Čondra (Rotacija Spin) na trećem mjestu.

Trku “Hercegovina Classic” organizovalo je Udruženje za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” u saradnji sa Biciklističkim Savezom BiH, te Sportskim Savezom Grada Mostara. Bila je ovo jako bitna trka za sve bicikliste, a Mostar i Hercegovina su se još jednom pokazali kao odlični domaćini, te prezentirali svoju zemlju u najboljem svjetlu.

“Bila je ovo jako lijepa trka i ujedno i jako teška i zahtjevna. Na samom početku, krenuo sam jako, nametnuo sam tempo i uspio sam do samog kraja zadržati dobru poziciju i završiti kao pobjednik. Velika hvala organizatoru na odličnoj organizaciji, doista uvijek je lijepo posjetiti Hercegovinu i sretan sam što se ova trka održala upravo ovde”, izjavio je Vedad Karić.

Bitno je spomenuti da je na trci nastupilo stotinjak vozača iz zemalja regije, a neki su čak i iz Slovačke došli da voze trku. Prelijep dan, odlična organizacija i na kraju vrhunski realizovana trka upotpunilo je ugođaj svim učesnicimaa ovog događaja koji se održao u Hercegovini.

“Izuzetno nam je drago što smo još jednom uspješno organizovali ovu trku i sretni smo što je sve proteklo u najboljem redu. Nakon jako lijepe biciklijade u Gradu Mostaru, kojom smo promovisali biciklizam kao urban i zdrav način življenja, trkom “Hercegovina Classic”, koja promoviše biciklizam kroz sport, završavamo ovaj projekat p mogu kazati kako smo zadovoljni. Zahvalio bih se svim sponzorima i prijateljima koji su na bilo koji način pomogli naš projekat, kao i svim medijima koji šire ove pozitivne priče. Takođe zahvalio bih se svim učesnicima trke na odzivu, a posebno hvala ide MUP HNK-a što su se pobrinuli za bezbjednost svih učesnika i što su osigurali da trka prođe u najboljem redu”, izjavio je Toni Zorić, organizator ove utrke.

(NovaSloboda.ba)