MUP KS: Uhapšen policijski službenik A.P.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija “Rez”, “Nevera” i “Bumerang”, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva “Insider”, kojom prilikom su lišili slobode A. P. (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela povreda tajnosti postupka i pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, te pronevjera u službi.

Po Naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je A.P. koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela.

Nakon lišenja slobode, A. P. je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Tužilaštvom BiH još jednom potvrđuju opredjeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi, saopšteno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

(Fena)