Nevrijeme pogodilo Rijeku, jedna osoba poginula

U snažnom oborinskom nevremenu. koje u srijedu naveče pogodilo Rijeku i izazvalo poplave po gradu. jedna je osoba smrtno stradala, nastale su brojne štete na zgradama. u kojima je propustila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu.

Primorsko-goranska policija potvrdila je da je pronađeno tijelo u ulici Franje Račkog, a više informacija se očekuje tokom dana. Prema riječima očevidaca, muškarca je srušila bujica na kolovoz i odnijela ga do zaustavljenih vozila, prenosi Hina.

Na Rijeku je u dva sata u srijedu naveče pala ogromna količina kiše. Oborinska kanalizacija nije mogla upiti tu količinu vode, pa su se ulicama slijevale prave rijeke. Niži dio grada, u centru, potpuno je poplavljen. Vatrogasci su imali mnoštvo intervencija, a među ostalim, morali su pomoći u izvlačenju djece iz poplavljene igraonice na Školjiću.

Prema do sad dostupnim informacijama oštećena je šalter sala PU primorsko-goranske, pa danas neće biti otvorena. Oštećen je dio krova zgrade Prve riječke hrvatske gimnazije, gdje se voda probila u unutrašnjost. Slično se dogodilo i na zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci.

U jeku obilne kiše poplavile su i prostorije Javne vatrogasne jedinice Rijeka. Osim toga, dignuta su Dobrovoljno-vatrogasna društva riječkog prstena.

Voda je ušla u prizemne i podrumske prostorija na mnogo lokacija u centru Rijeke. Štete po gradu se utvrđuju.

I u četvrtak jutro pada kiša, a prema prognozama, padaće tokom cijelog dana.

(Fena)