Održan predizborni skup SDA u Konjicu

Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona održala je predizborni skup u sportskoj dvorani u Konjicu, na kom e su predstavljeni ciljevi SDA obuhvaćeni Izbornom platformom, predstavljeni kandidati za predstojeće Opšte izbore 2022. godine, te napravljen osvrt na realizovane projekte na području HNK-a, saopšteno je iz Press službe SDA.

Prisutnima se obratila nositeljica liste Irma Memidžan, koja se osvrnula na postignute rezultate i realizovane projekte u proteklom mandatu.

„Obezbijedili smo konstitutivnost svih naroda kroz izmjenu Ustava HNK, usvojili smo zakone iz oblasti poljoprivrede i bezbjednosti, turizma, socijalne i zdravstvene zaštite, obnavljali smo škole, puteve, mostove, obezbijedili smo stipendije svim studentima, finansijski smo pomogli mlade naučnike, obezbijedili smo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola i još mnogo toga. Ono što ćemo obećati jeste da ćemo još jače raditi na viziji razvoja HNK-a, unaprijedićemo obrazovanje kroz modernizaciju nastavnih planova i programa, radićemo na zdravstvenoj zaštiti, jačanju poljoprivrednih, privrednih, turističkih resursa“, kazala je Memidžan.

U ime kandidata na listi za Parlament Federacije BiH obratio se nosilac liste Edin Mušić koji je istakao da je SDA u protekom periodu relizovala generacijske projekte na području Kantona i FBiH i da će u tom smjeru raditi i dalje.

„Odvažno, odmjereno i odgovorno, to je deviza našeg stranačkog rada i našeg bitisanja na političkom prostoru BiH. Riješili smo mnoga važna politička pitanja. Ustabili smo mnoge državne parametre, kao što je npr. penzioni sistem, izgradili strateški put Neum-Stolac, vjetropark na Podveležju, rekonstruisali tunele Jasen i Crnaju, most ‘Bitka za ranjenike na Neretvi’ i most u Ostrošcu, rekonstruisali smo i utoplili škole, bolnice, domove zdravlja, radimo na dionici puta Sarajevo-Konjic, mostu u Počitelju i planiramo tako nastaviti i dalje. Obrazovanje, zdravstvo, mala privreda, poljoprivreda, turizam, digitalizacija i unapređenje uprave između ostalog su naši prioriteti za naredni period. Kako bi sve realizovali, potrebna nam je vaša jaka podrška“, istakao je Mušić.

Šerif Špago, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, naglasio je da će nakon velike pobjede kandidati SDA raditi još jače i snažnije, a sve u cilju stavarnja prosperitetne BiH.

„Proteklih nešto manje od 30 dana obišli smo svaku ulicu, mahalu, naselje u našem Kantonu, prezentovali građanima koje smo projekte uradili, koji su u fazi realizacije i koji su planovi za naredni period. Povjerenje koje nam pružaju građani BiH temelji se na njihovim patriotskim osjećanjima na očuvanju cjelovitosti BiH, njenog suvereniteta i integriteta, očuvanju bošnjačkog identiteta i njihovoj ubjeđenosti da aktualnim globalnim geostrateškim kretanjima samo SDA ima taj kapacitet da gradi zemlju iznutra i izvana. U ovom mandatu će se dešavati ključne stvari po našu domovinu“, naglasio je Špago.

(NovaSloboda.ba)