CIK BiH: Odgođeni izbori, na biračkom mjestu “Hozići”, biće održani 9. oktobra

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je, na sjednici 3. oktobra, Odluku o odgađanju i raspisivanju izbora za biračko mjesto 007B051 “Hozići” u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad, obzirom da 2. oktobra izbore na tom biračkom mjestu nije bilo moguće održati u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Odgođeni izbori na biračkom mjestu  007B051 “Hozići” biće održani u nedelju, 9. oktobra.

Opštinska izborna komisija Novi Grad imenovala je nove članove biračkog odbora. Biće korišten novi izborni materijal, odnosno listići će biti ovjereni sa štambiljom sa oznakom „odgođeni izbori“ a biće korišten i štambilj na biračkom mjestu sa oznakom biračkog mjesta i dodatnom zaštitom.

“Izbore će nadzirati akreditovani supervizor Centralne izborne komisije BiH. Na biračkom mjestu 007B051 ‘Hozići’ u Novom Gradu je registrovano da glasa 465 birača. Biračko mjesto će biti otvoreno od 7 do 19 sati. Glasa se uz pokaz jednog od važećih BH identifikacionih dokumenata – lična karta, vozačka dozvola ili pasoš”, saopštio je Ured za informisanje CIK BiH. 

(Fena)