Finansijska i mentorska pomoć u osnivanju biznisa

Nezaposleni ste? Imate poslovnu ideju & želite pokrenuti vlastiti biznis? Ukoliko ste osoba mlađa od 35 godina, iskoristite priliku i prijavite se za bespovratnu finansijsku podršku u iznosu do 9.150 KM & obuku za pripremu poslovnih planova.

Više informacija o uslovima i načinu prijave možete pronaći na https://redah.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-savjetodavne-i-financijske-podrske-razvoju-biznisa/

Rok za prijavu 18.10. 2022. godine.

Podrška se realizuje kroz Projekat „Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru”, koga provode Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNK-a.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), koga Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

V. B.

(NovaSloboda.ba)