Lijepa Sevda

Ova žena oduševljava sve! Kao pametna patologinja po imenu Ela Atay, u krimi seriji “Policajci iz Rosenhajma”, na njemaökoj televiziji ZDF, Sevda Polat (36) otkriva svakog počinioca.

Glumica rođena u Hamburgu počela je privatno da se bavi i boksom.

“Trenutno treniram pet puta sedmično, a na boks jednom ili dva puta. Boks je 70 posto mentalni rad i 30 posto fizička spremnost. Svaki put kada treniram, zaista vidim sebe kao svog najgoreg protivnika. Tako se borite protiv sopstvenih demona. To je ono što je uzbudljivo u ovom sportu. Boks je čini smirenijom i samopouzdanijom”, kaže ona. To je dobar izlaz. Svoju agresiju kanališete kada je i ako imate. Kada se zbog nečega iznerviram, mirna se kao jagnje za 15 minuta. Još jedna, brza prednost? “Dobro je imati na umu da niste potpuno bespomoćni kada se suočite s hitnim slučajem“, kaže zvijezda serije.

Glumica mora češće da se brani – barem verbalno. Stalno čuje da se žene ne bi trebale oblačiti previše seksi ako žele da ih shvate ozbiljno.

„Na rodnom nivou, stalno iznova doživljavam predrasude. I danas živimo u društvu u kojem se očekuje da se žene često moraju ponašati prema određenim smjernicama. U međuvremenu je došlo do ponovnog razmišljanja i ljudi više nisu automatski prisiljeni na obrazac. Ipak, doživljavam situacije u kojima me zovu kolege, ali i koleginice“, kaže Polat.

Mnogo se bavi sportom i ponosna je na svoje tijelo. Voljela bi i da to ponekad i pokaže, da obuče suknju ili haljinu koja ima prorez i pokazuje nogu – bez potrebe da se odmah pravda.

Glumici je važno da žene mogu da se oblače onako kako se osećaju i da se osećaju udobno.

„Ženama širom svijeta često se mnogo više govori kako da se oblače i ponašaju nego muškarcima. Ako je previše zatvorena, ona je sivi miš, ako je previše otvorenog srca, ona je kurva. Konstantno se borim protiv paušalnih predrasuda te vrste. Ženama je dozvoljeno da budu seksi na bilo koji način koji one smatraju seksi, svejedno, bile mlade ili stare”, kaže Polat.

Na slikama

Sevda Polat se preselila iz Hamburga u Minhen zbog uloge u ZDF seriji. Osim boksa, bavi se i kondicionim skokovima i treningom čvrstih mišića.

Sevda sa svojim trenerom Slaveom Savićem (44) u “Impact Fight Academy” u Minhenu.

Nova sezona serije “Policajci u Rosenhajma” je počela da se emituje: Sevda Polat sa kolegama. Trening u boksu traje najmanje sat i po Još ne bori.

Sevda kaže: “Tu se vidim tek nakon godinu-dvije”.

(news)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)