Agić: U toku tri smjene prebrojano oko 133 biračka mjesta

Zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Sarajevu Adi Agić kazao je za Fenu da je od juče u 15,30 sati počeo proces brojanja glasačkih listića za nivo predsjednika i podpredsjednike Republike Srpske, te da su u toku naredne tri smjene prebrojali oko 133 biračka mjesta.

“Dalje krećemo sa završetkom brojanja glasačkih listića u opštini Bijeljina. Nakon toga, pristupamo brojanju Banja Luke. Kad završimo s Banja Lukom idemo Doboj, pa Zvornik. To je neki naš plan i tempo, što nam se dostavlja materijal u Glavni centar za brojanje”, kazao je Agić.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 10. oktobra donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i podpredsjednike Republike Srpske.

Naredba se odnosi za 2.239 redovnih biračkih mjesta u Republici Srpskoj uključujući i biračka mjesta u Brčko Distriktu BiH sa opcijom glasanja za Republiku Srpsku.

Prilikom utvrđivanja rezultata izbora za predsjednika i podpredsjednike Republike Srpske, Glavni centar za brojanje dužan je da sačini analizu i evidenciju zaprimljenih glasačkih listića, neiskorištenih glasačkih listića kao i analizu i posebnu evidenciju nevažećih i oštećenih glasačkih listića po svakom biračkom mjestu za koje je izdata naredba.

(Fena)